Sastojci:

  • 6 jaja
  • 100 suve slanine
  • 500 g krompira
  • glavica crnog luka
  • mlevena crvena ljuta paprika
  • sveža ljuta papričica
  • mast
  • so, biber

Priprema: Da biste napravili pravi husarski omlet, suvu, što mesnatiju slaninu treba da je najpre isečete na kockice, pa propržite na masti, taman toliko da lepo porumeni. Zatim je izvadite iz masnoće. Na istu masnoću stavite oljušteni, oprani i na krupno izrendani krompir, dodajte seckani luk, posoliti, pa zajedno pržite dok se krompir potpuno ne isprži, a zatim ga pospite ljutom mlevenom paprikom. Tiganj sklonite s vatre, malo ohladite, pa onda dodajte umućena jaja i proprženu slaninu. Sve dobro izmešajte i u tiganju na vreloj masti ispecite četiri omleta s jedne i druge strane. Na omlet pospite kolutove ljute papričice i kolutove mladog luka. Služite uz kisele krastavce. Po želji dodajte i beli luk.

Recepte piše: Marija Jakob