• Sastojci:
  • 500 gr mlevene junetine
  • 1 glavica luka
  • 1 paprika
  • 3 paradajza
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 1 kašika šećera
  • 2 čena belog luka
  • ulje
  • 1 glavica kupusa (oko 1 kg)
  • 150 gr kačkavalja

Priprema:

Upržite seckan luk sa mesom, dodajte seckanu papriku, paradajz, sirće, šećer i beli luk.

Mešajte desetak minuta na vatri. Posolite i pobiberite.

Isecite kupus na režnjeve, pa iseckajte i njih popreko - da dobijete komadiće srednje veličine (ne sitno kao za podvarak!).

Stavite malo vode da provri, dodajte soli pa kad proključa, prelijte kupus.

Kuvajte na srednjoj temperaturi desetak minuta. Ocedite.

Sipajte kupus u pleh ili tepsiju, pa sipajte meso sa povrćem preko njega i pecite 20 do 25 minuta.

Probajte ukus, ako treba, dodajte začine i dokuvajte još malo.

Pospite narendanim kačkavaljem i stavite da se zapeče.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna