- Sastojci:
- 500 gr mlevene junetine
- 1 glavica luka
- 1 paprika
- 3 paradajza
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 kašika šećera
- 2 čena belog luka
- ulje
- 1 glavica kupusa (oko 1 kg)
- 150 gr kačkavalja
Priprema:
Upržite seckan luk sa mesom, dodajte seckanu papriku, paradajz, sirće, šećer i beli luk.
Mešajte desetak minuta na vatri. Posolite i pobiberite.
Isecite kupus na režnjeve, pa iseckajte i njih popreko - da dobijete komadiće srednje veličine (ne sitno kao za podvarak!).
Stavite malo vode da provri, dodajte soli pa kad proključa, prelijte kupus.
Kuvajte na srednjoj temperaturi desetak minuta. Ocedite.
Sipajte kupus u pleh ili tepsiju, pa sipajte meso sa povrćem preko njega i pecite 20 do 25 minuta.
Probajte ukus, ako treba, dodajte začine i dokuvajte još malo.
Pospite narendanim kačkavaljem i stavite da se zapeče.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.