- Sastojci:
- 450 gr smrznute bele ribe u filetima
- 4 kašika brašna
- 1 kašika aleve parike
- 2 krupna jajeta
- so, biber
- limun po želji
Priprema:
Filete ribe otopite preko noći, u frižiredu.
Isecite ih na trake širine oko 2 cm, uvaljajte ih u brašno, pa u jaja, a na kraju u hlebne mrvice (prezlu) pomešanu sa alevom paprikom (po želji, možete koristiti slatku ili ljutu).
Pržite štapiće u dubljem ulju, po par minuta sa svake strane, tako da budu hrskavi i zlatnožuti.
Vadite ih na dupli papirni, kuhinjski ubrus i držite na toplom dok ne budu svi isprženi.
Služite uz kriške limuna i sokom, po želji, ovlaš poprskajte pržene riblje štapiće.
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.