Za pripremanje sladoleda ne treba da budete majstor za poslastice, niti su vam potrebni skupi aparati. Nekada je dovoljno imati samo malo mašte, volje i dobar recept.

Priprema: 

  • 200 g crne čokolade
  • 5 žumanaca
  • ½ šoljice šećera
  • 500 ml mleka

PROČITAJTE JOŠ: SLADOLED ZA MRŠAVLJENJE: jeftin i brz slatkiš sa limunom savršen je za post na vodi (RECEPT)

Prirprema: 

Tamnu čokoladu istopite na pari. U drugoj posudi dobro izmešajte žumance i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro umutili žumance lagano dodajte mleko i mešajte.

Smesu prebacite u mali lonac i dodajte istopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne sjedine i skinite s vatre pre vrenja. Ostavite smesu nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.

Sve dobro pomešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već lagano stisnula i brzo je pomešajte i vratite natrag u zamrzivač na još 45 minuta.

Ponovo je izvadite i ponovite postupak pa je vratite u zamrzivač i pustite još sat i po dok se potpuno ne stisne. Na ovaj način izbećićete stvaranje kristalića leda i dobćete ukusan kremasti sladoled.

PROČITAJTE JOŠ: Rimski sladoled od kafe

Izvor: Zadovoljna