Knedle pravimo obično sa šljivama, evo kombinacije sa kajsijama, koje knedlama daju finu sočnost i osvežavajući ukus, pa probajte malo drugačije napraviti i bićete sigurno zadovoljni i oduševljeni..
PROČITAJTE JOŠ: Domaće knedle sa šljivama
Sastojci:
- 500 gr krompira
- 600 gr kajsija
- 200-300 gr brašna
- 1 jaje
- prezle
- vanilin šećer
- ulje
- šećer
PROČITAJTE JOŠ: UKUSNE KNEDLE SA SIROM IZ RERNE: ne bacajte hleb od juče, evo kako da spremite novo jelo (RECEPT)
Priprema:
Krompir očistiti i skuvati i napraviti pire, dodati soli malo ulja i jaje i mikserom izmiksati pa dodati brašno, umesiti mekše testo. Kajsijama izvaditi koščice, i od testa vaditi komadiće i praviti knedle. Kuvati 7-8 minuta da isplivaju i da budu mekane na dodir. Prezle ispržiti na ulju pa kuvane knedle uvaljati u prezle. Posuti vanilin šećerom i po želji šećerom i sladiti se...
Tekst: Jelajelena Petrovic
Izvor: Bakina kuhinja
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.