Knedle pravimo obično sa šljivama, evo kombinacije sa kajsijama, koje knedlama daju finu sočnost i osvežavajući ukus, pa probajte malo drugačije napraviti i bićete sigurno zadovoljni i oduševljeni..

PROČITAJTE JOŠ: Domaće knedle sa šljivama

Sastojci:

  • 500 gr krompira
  • 600 gr kajsija
  • 200-300 gr brašna
  • 1 jaje
  • prezle
  • vanilin šećer
  • ulje
  • šećer

PROČITAJTE JOŠ: UKUSNE KNEDLE SA SIROM IZ RERNE: ne bacajte hleb od juče, evo kako da spremite novo jelo (RECEPT)

Priprema:

Krompir očistiti i skuvati i napraviti pire, dodati soli malo ulja i jaje i mikserom izmiksati pa dodati  brašno, umesiti mekše testo. Kajsijama izvaditi koščice, i od testa vaditi komadiće i praviti knedle. Kuvati  7-8 minuta da isplivaju i da budu mekane na dodir. Prezle ispržiti na ulju pa kuvane knedle uvaljati  u prezle. Posuti vanilin šećerom i po želji šećerom i sladiti se... 

Tekst: Jelajelena Petrovic

Izvor: Bakina kuhinja