Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RECEPT ZA LAZANJE SA PALAČINKAMA: sasvim drugačije lazanje za porodični ručak (RECEPT + FOTO)

Lazanje su među najpopularnijim italijanskim specijalitetima, a evo kako da kore za lazanje zamenite palačinkama!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Lazanje sa mlevenim mesom i palačinkama se spremaju jednostavno, a evo recepta koji će oduševiti članove porodice i goste!

PROČITAJTE JOŠ: KAKO SE SPREMA PILETINA NA TURSKI NAČIN: kuvano pileće meso sa povrćem za porodični ručak (RECEPT + FOTO)

Sastojci: 

  • 500 g faširane junetine
  • 1 glavica crvenog luka
  • 100 ml paradajz sosa
  • 50 ml crnog vina
  • malo kima
  • so
  • biber
  • bosiljak
  • suvi biljni začin
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml vode
  • oko 200 g brašna
  • 2 jajeta
  • malo soli
  • 200 ml pavlake za kuhanje

PROČITAJTE JOŠ: Recept za posni namaz na malo drugačiji način: Evo kako se priprema pašteta od sardine i oraha (RECEPT+POSNO)

Priprema:

Prvo pripremiti meso: Iseckati luk na sitno. Prodinstati na malo ulja. Dodati meso. Promešati da se lepo usitni. Dinstati 10-ak minuta poklopljeno. Zatim dodati paradajz sos, crno vino, so, biber, kim, suvi začin, bosiljak. Promešati. Ponovo poklopiti pa dinstati još 15-ak minuta. Ostaviti sa strane dok pripremite palačinke.

Palačinke pravite po svom receptu slobodno ali evo ja sam ovako. U posudu staviti 2 jaja, mleko, vodu, so. Dodavati brašno po potrebi dok ne dobijete glatku smesu. Otprilike 200g brašna. Peći palačinke. Potrebno je 10 palačinki. Zavisi opet od posude al ja ređam po dvije u redu.

Pouljiti posudu. Ja sam koristila zemljanu koja je savršena.

Poređati dve palačinke na dno posude.

Zatim meso rasporediti po palačinkama.

Narendati sir preko.

Preliti pavlakom za kuhanje.

Postupak ponavljati dok ne utrošite sve sastojke. Odozgo narendati malo više sira. Peći na 220 stepeni 30 minuta. Potom otklopiti posudu, pojačati temperaturu i zapeći lazanje.

Savet:

Servirati toplo

Recepte piše: Branka Kavic

Izvor: Recepti

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije