Markantni Burak Ozčivit, za kojim luduju žene širom sveta, nije dobar samo u glumi, on svakom poslu pristupa savesno i temeljno. Tako je iz poštovanja prema porodičnom biznisu pre nekoliko godina savladao veštinu pripreme i sečenja doner kebapa, za šta je dobio i majstorsku diplomu, pa kad ima vremena, radi rame uz rame sa kuvarima u svom restoranu "Bali-beg". A i neka se diploma nađe, zlu ne trebalo, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: 20 slika Bali bega koje žene na Instagramu obožavaju: ovo je dokaz da je Burak Ozčivit najlepši turski glumac (FOTO)

A da li je vešt i u pripremi drugih jela ne zna se pouzdano, ali je, kako je izjavio, spreman da za svoju verenicu Fahrije Evdžen (venčaće se 29. juna  2017.  i već šalju pretpozivnice gostima – obaveštenje da za taj dan ne planiraju nešto drugo) skuva šta god ona poželi, uveren da će ona biti zadovoljna kako god to ispalo. Što se njega lično tiče, najdraže jelo mu je, pogađate – kebab! To uopšte nije čudno ako se zna da njegova porodica potiče iz Adane, a da  je adanski kebab najčuveniji (i najsličniji našem ćevapu). Doduše, pod imenom kebab u turskoj kuhinji postoje mnogi specijaliteti  koji se po našim merilima ne bi mogli tako nazvati. Neki od njih su sultan kebab, šehzade kebab, bodrum kebab...

PROČITAJTE JOŠ: Zgodni Bali beg zakazao venčanje: evo koje je krize i nevolje Burak Ozčivit pobedio zbog lepe verenice (FOTO)

Kažu da adana kebab ima jedinstven ukus jer se sprema od mesa jagnjadi (i to muške) odgajane na pašnjacima sa travom karakterističnom za podneblje južne Turske. A servira se sa mnogo peršuna, krastavaca i luka začinjenog sumakom, začinom specifičnim za Bliski i Srednji istok. 

Recept za Kebab koji obožava Bali-beg pročitajte OVDE.

Teskt: M.R.

Izvor: Lepa & srećna