Sastojci:
- 500 ml mleka
- 250 g griza
- 150 g prezli
- 1 jaje
- 5 kašika čokolade za kuvanje
- 1 kesica prašak za pecivo
- po želji cimeta
- po želji vanilin šećera
- 5 kašika džema po izboru
- 250 g brašna
Priprema:
Skuvajte mleko sa grizom i ohladite. Masa je gusta. Na malo ulja propržite prezle i ostavite da se ohlade. Kad se griz ohladi dodati jaje, prašak za pecivo, brašno i rendanu čokoladu. Umesute glatko testo i od testa napravite valjak. Valjak preseći na jednake komade i svaki rastanjiti oklagijom i naneti po kašiku džema. Napraviti knedlu. Knedle stavite da se kuvaju u blago posoljenoj, provreloj vodi. Knedle su gotove kad isplivaju na površinu. Kuvati ih još 3-4 minuta.
Knedle vaditi rešetkastom kašikom i stavljati ih na prezle. Protresti malo posudu da bi se knedle uvaljale sa svih strana. Staviti na tanjir za posluživanje i posuti po želji cimetom i vanilin šećerom.
Od ove smese izađe oko 20 knedli. Uživajte u divnom ukusu.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka