Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 250 g griza
  • 150 g prezli
  • 1 jaje
  • 5 kašika čokolade za kuvanje
  • 1 kesica prašak za pecivo
  • po želji cimeta
  • po želji vanilin šećera
  • 5 kašika džema po izboru
  • 250 g brašna

PROČITAJ VIŠE: Neodoljiva francuska svilena pita: dekadentni slatkiš na francuski način ( RECEPT )

Priprema:

Skuvajte mleko sa grizom i ohladite. Masa je gusta. Na malo ulja propržite prezle i ostavite da se ohlade. Kad se griz ohladi dodati jaje, prašak za pecivo, brašno i rendanu čokoladu. Umesute glatko testo i od testa napravite valjak. Valjak preseći na jednake komade i svaki rastanjiti oklagijom i naneti po kašiku džema. Napraviti knedlu. Knedle stavite da se kuvaju u blago posoljenoj, provreloj vodi. Knedle su gotove kad isplivaju na površinu. Kuvati ih još 3-4 minuta.

Knedle vaditi rešetkastom kašikom i stavljati ih na prezle. Protresti malo posudu da bi se knedle uvaljale sa svih strana. Staviti na tanjir za posluživanje i posuti po želji cimetom i vanilin šećerom.

Od ove smese izađe oko 20 knedli. Uživajte u divnom ukusu.