Sastojci:
- 250 g margarina
- 4 jajeta
- 15 kašika šećera
- 5 kašika jogurta
- 400 g brašna
- prašak za pecivo
- 1 kg kiselih jabuka
- 50 g suvog grožđa
- kesica cimeta
- 1 vanilin šećer
Priprema:
1. Umutite margarin, žumanca, jogurt, četiri kašike šećera, brašno i prašak za pecivo. U podmazan i brašnom posut pleh rukama rastanjite testo u koru.
2. Jabuke izrendajte i pomešajte sa suvim grožđem, cimetom i pet kašika šećera, pa rasporedite preko testa. Pecite na 220 stepeni.
3. Kada je pita skoro gotova, premažite šamom umućenim od belanaca sa šest kašika šećera i vanilinim šećerom. Vratite u rernu, smanjite temperaturu i pecite još desetak minuta.
Izvor: Kurir
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.