Sastojci:

  • 250 g margarina
  • 4 jajeta
  • 15 kašika šećera
  • 5 kašika jogurta
  • 400 g brašna
  • prašak za pecivo
  • 1 kg kiselih jabuka
  • 50 g suvog grožđa
  • kesica cimeta
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

1. Umutite margarin, žumanca, jogurt, četiri kašike šećera, brašno i prašak za pecivo. U podmazan i brašnom posut pleh rukama rastanjite testo u koru.

2. Jabuke izrendajte i pomešajte sa suvim grožđem, cimetom i pet kašika šećera, pa rasporedite preko testa. Pecite na 220 stepeni.

3. Kada je pita skoro gotova, premažite šamom umućenim od belanaca sa šest kašika šećera i vanilinim šećerom. Vratite u rernu, smanjite temperaturu i pecite još desetak minuta.

Izvor: Kurir