Sastojci: 

  • 250 g brašno
  • 50 g griza
  • 1-2 kašičice soli
  •  ½ kockice kvasca, 
  • kašičica šećera
  • 60 g zelenih maslinki bez koštica
  • čen belog luka
  • 0,6 dl maslinovog ulja
  • kašičica origana
  • 400-500 g kuvanog krompira
  • 80 g rikote, 4 kašike rendanog parmezana
  • krupna morska so 
  • brašno i griz za radnu površinu
  • origano za ukras

Priprema:  

U posudi promešajte brašno, griz i so. U sredini napravite udubljenje, stavite izdrobljen kvasac, pa dodajte šećer i 1-2 kašike mlake vode. Pokrijte posudu i ostavite oko 15 minuta na toplom da nadođe. Sipajte oko 1,2 dl mlake vode i zamesite glatko testo. Napravite loptu, pokrijte ponovo i ostavite 45 minuta da testo naraste. Iseckajte sitno masline. 

Oljuštite beli luk, izgnječite ga i propržite na ulju. Umešajte origano i sklonite sa vatre. Oljuštite kuvani krompir i uzduž isecite na tanke ploške.  Rernu zagrejte na 200°C. Obložite dva pleha papirom za pečenje. Testo podelite na dva dela i oklagijom istanjite na dva kruga. Stavite ih na plehove i tanko pospite rikota sirom. Odozgo poređajte krompir i pospite maslinke. Poprskajte uljem, pospite parmezanom i pecite u rerni oko 20 minuta. Zatim isprskajte preostalim uljem, pospite morskom solju i garnirajte origanom. Servirajte toplo. 

Izvor: Moja lepa bašta