Sastojci:

  • 150 g brašna
  • 30 g kakaa
  • 2 jaja
  • 80 g šećera
  • 150 – 200 ml mleka
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 3-4 kašičice likera od višanja
  • malo soli
  • višnje iz rakije ili kompota (prokuvati u nekoliko kašika likera)
  • 200 ml pavlake za šlag
  • 100-150 g čokolade za kuvanje
  • ulje i maslac za prženje

Priprema: Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrst sneg i postupno dodavati šećer i jedno po jedno žumance. Prosejati brašno, kakao i prašak za pecivo, sve to promešati u smesu malo gušću od običnih palačinki. Otopiti malo maslaca i ulja i premazati tiganj za palačinke. U sredinu tiganja izliti 1 veliku kašiku smese ili više ako želite veće palačinke. Peći na laganoj vatri da ne izgore (samo 1 minut sa svake strane).

Mikserom umutiti pavlaku. Otopiti čokoladu s malo pavlake ili mleka. Dodati komadić maslaca i složiti palačinke kao male tortice. Napuniti šlagom i višnjama, a biskvit namočiti likerom i preliti s dosta tečne čokolade.

Izvor: Recepti-svijeta