Sastojci:
- 150 g brašna
- 30 g kakaa
- 2 jaja
- 80 g šećera
- 150 – 200 ml mleka
- 2 kašičice praška za pecivo
- 3-4 kašičice likera od višanja
- malo soli
- višnje iz rakije ili kompota (prokuvati u nekoliko kašika likera)
- 200 ml pavlake za šlag
- 100-150 g čokolade za kuvanje
- ulje i maslac za prženje
Priprema: Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrst sneg i postupno dodavati šećer i jedno po jedno žumance. Prosejati brašno, kakao i prašak za pecivo, sve to promešati u smesu malo gušću od običnih palačinki. Otopiti malo maslaca i ulja i premazati tiganj za palačinke. U sredinu tiganja izliti 1 veliku kašiku smese ili više ako želite veće palačinke. Peći na laganoj vatri da ne izgore (samo 1 minut sa svake strane).
Mikserom umutiti pavlaku. Otopiti čokoladu s malo pavlake ili mleka. Dodati komadić maslaca i složiti palačinke kao male tortice. Napuniti šlagom i višnjama, a biskvit namočiti likerom i preliti s dosta tečne čokolade.
Izvor: Recepti-svijeta
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.