Sastojci: 

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 2 jaja
  • 4 čena belog luka
  • 1 kafena kašičica soli
  • 3 supene kašike prezli
  • 150 g sira trapista
  • 50 g kulena
  • prstohvat bibera
  • 0.2 kafene kašičice belog luka u prahu

Priprema: 

1. Piletina sa kulenom se priprema na sledeći način: pileće belo meso isecite na četiri veće šnicle. Jaja umutite viljuškom dodajte sitno isečena četiri čena belog luka i so pa dodajte pripremljenu piletinu i sve zajedno stavite u kesu za zamrzivač. Dobro izmešajte da se piletina obloži jajima i ostavite pripremljenu piletinu u frižider da se marinira 2-6 sati.

2. Kad je piletina marinirana pripremite mrvice: sitno narendajte oko 50g sira(možete koristiti i parmezan ako volite) spojite ga sa prezlom dodajte začine so, biber i beli luk u prahu pa sve dobro promešajte da se smesa izjednači. U mrvice istresite piletinu i dobro je uvaljajte da se obloži sa svih strana.

3. Ovako pripremljenu piletinu stavite u tepsiju obloženu pek papirom ili podmazanu sa malo ulja i pecite šnicle u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 30-40minuta.

4. Pečenu piletinu koja je lepo rumena i hrskava prekrite sa tanko isečenim kriškama kulena, pa preko složite tanko isečen sir. Vratite piletinu sa kulenom u rernu samo na par minuta da se sir rastopi. Gotovu piletinu sa kulenom poslužite sa prilogom i salatom po želji.

Izvor: Erecepti