Sastojci:

  • 500 g mlevenog pilećeg mesa
  • 100 g pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • pola glavice belog luka
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 1 kašika suvog začina
  • malo bibera
  • so po ukusu
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 5-6 kašika ulja
  • 1 puna kašika mlevene paprike

Priprema:

Listove kupusa odvojiti, iseći zadebljalu centralnu žilu i po potrebi malo izlupajte tučkom za meso: tako će biti mekši, a uvijanje sarmi lakše. Šargarepu, luk crni i beli iseći na kockice i izmešati sa mlevenim mesom, začiniti. Na svaki list kupusa staviti po jednu kašiku fila i zamotati sarmu.

Spremnu sarmu poklopiti i staviti u rernu na 220 stepeni da se krčka oko sat i po, a možete je kuvati i na šporetu.

Kada je kuvana, blago ispržiti mlevenu papriku na ulju i preliti preko sarme. Vratiti u rernu i krčkati još desetak minuta. Poslužite proju ili prilog po vašem ukusu. 

Izvor: serpica.net