Sastojci:
- 350 ml mleka
- 50 ml ekstradevičanskog maslinovog ulja
- 50 gr putera
- 2 kašičice seckanih listova žalfije
- 1 kg krompira
- 5 čenova belog luka
- krupna so
Priprema: Stavite krompir u hladnu vodu sa belim lukom, posolite i skuvajte na tihoj vatri. Ocedite i oljuštite krompir pa ga izmrvite mikserom.
U šerpici ugrejte mleko, ulje, puter i žalfiju i ostavite da stoji desetak minuta pa proceđenu tečnost polako dodajte u krompir i mutite dok ne postane kremast. Ako je potrebno, dodajte još malo mleka.
Izvor: Lisa
Više: Kako da napravite savršen pire krompir na naučnoj osnovi + 11 dodataka koji će mu promeniti ukus
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka