Dodavanjem maslinovog ulja i arome žalfije, pire krompir se pretvara u čarobni mediteranski prilog! U receptu pogledajte šta treba da dodate vodi za kuvanje krompira da bi ukus bio jedinstven...
Sastojci:
- 350 ml mleka
- 50 ml ekstradevičanskog maslinovog ulja
- 50 gr putera
- 2 kašičice seckanih listova žalfije
- 1 kg krompira
- 5 čenova belog luka
- krupna so
Priprema: Stavite krompir u hladnu vodu sa belim lukom, posolite i skuvajte na tihoj vatri. Ocedite i oljuštite krompir pa ga izmrvite mikserom.
U šerpici ugrejte mleko, ulje, puter i žalfiju i ostavite da stoji desetak minuta pa proceđenu tečnost polako dodajte u krompir i mutite dok ne postane kremast. Ako je potrebno, dodajte još malo mleka.
Izvor: Lisa
Više: Kako da napravite savršen pire krompir na naučnoj osnovi + 11 dodataka koji će mu promeniti ukus