• Sastojci:
  • 500 g kora za gibanicu
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 struk praziluka
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • malo vegete
  • malo bibera
  • manja teglica ajvara
  • 4 jaja
  • malo ulja
  • malo kisele vode
  • 2 čaše kisele pavlake
  • malo soli

Priprema: 

Sitno isečen luk i praziluk propržite na malo ulja.

Dodajte mleveno meso pa sve još malo propržite.

Proprženo mleko promešajte sa ajvarom.

Ređajte po dve kore, svaku poprskajte uljem i kiselom vodom, a svaku drugu filujte.

Uvijte kore u rolnu, staviti u podmazani pleh, iseckajte na komade.

Sve prelijte pavlakom umućenom sa jajima i malo soli.

Ostavite da odstoji jedan sat, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Izvor: Srbija koju volimo