- Sastojci:
- 500 g kora za gibanicu
- 1 glavica crnog luka
- 1 struk praziluka
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- malo vegete
- malo bibera
- manja teglica ajvara
- 4 jaja
- malo ulja
- malo kisele vode
- 2 čaše kisele pavlake
- malo soli
Priprema:
Sitno isečen luk i praziluk propržite na malo ulja.
Dodajte mleveno meso pa sve još malo propržite.
Proprženo mleko promešajte sa ajvarom.
Ređajte po dve kore, svaku poprskajte uljem i kiselom vodom, a svaku drugu filujte.
Uvijte kore u rolnu, staviti u podmazani pleh, iseckajte na komade.
Sve prelijte pavlakom umućenom sa jajima i malo soli.
Ostavite da odstoji jedan sat, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Izvor: Srbija koju volimo
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka