- Sastojci:
- kilogram patlidžana
- limun
- 2 lovorova lista
- veza peršuna
- 4 lista bosiljka
- manja crvena paprika
- so, biber
Priprema: Patlidžan operite, osušite i isecite po dužini na šnite debljine pola centimetra. Posolite i pobiberite, poređajte u dublji pleh, pa odozgo stavite nešto teško (deblju kuhinjsku dasku na primer) i ostavite desetak sati da se ocede.
Isperite patlidžan 2-3 puta u posoljenoj vodi zakiseljenoj limunom. Kad se osuši ređajte u tegle, a odozgo stavite listiće bosiljka, iscekan peršun i komadiće paprike. Sipajte sirće da sve prekrije, poklopite tanjirićem i pritisnite opet nečim teškim.
Posle nekoliko dana proverite da li se nivo tečnosti smanjio i ako jeste, sipajte još sirćeta. Prelijte sa malo maslinovog ulja i prekrijte celofanom.
Vreme pripreme 40 minuta + 10 sati ceđenja
Recepte piše: Marija Jakob
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka