Verovatno vam se dešavalo da u receptima naiđete na puter, pa ako ga nemate pri ruci, umesto njega koristite margarin. Više ne morate da pravite takve kompromise - napravite domaći puter i pripremite jela po originalnim receptima, savetuje Stvar ukusa.

PROČITAJTE JOŠ: Zasićene masti ne povećavaju rizik za ranu smrt: puter više ne škodi vašem zdravlju

Za pripremu putera vam je potrebna punomasna pavlaka za kuvanje i so po želji. Puter možete pripremiti u blenderu ili u posudi uz pomoć miksera.

U blender ili posudu stavite pavlaku za kuvanje i mutite dok se ne izdvoji voda. Pritiskajte puter kašikom, a tečnost prospite. U posudu sipajte hladnu vodu da isperete puter i zatim nastavite sa mućenjem. Nekoliko puta ponavljajte proces ispiranja i mućenja putera dok voda kojom je puter ispran ne postane bistra. Po želji dodajte so.

PROČITAJTE JOŠ: Kako da napravite domaći puter od kikirikija

Ovako pripremljen puter čuvajte u frižideru i rok trajanja mu je oko 15 dana.