Sastojci za testo:
- 250 g putera
- prstohvat soli
- 250 g šećera
- 4 jajeta
- 450 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- oko 1,5 dl mleka
Fil:
- 600 g bresaka (iz konzerve)
- 200 g malina
- 150 g putera
- 100 g šećera
- 4 jajeta
- 25 g brašna
- 250 g pavlake
Mrvice:
- 150 g brašna
- 150 g šećera
- 50 g listića badema
Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite pleh. Penasto umutite omekšali puter, so i šećer, pa umešajte jedno po jedno jaje. Pomešajte brašno i prašak za pecivo i umešajte naizmenično s mlekom, pa testo izlijte u pleh. Ocedite breskve i nasecite na ploške, očistite maline i sve rasporedite po testu. Penasto umutite puter i šećer, umešajte jaja, brašno i pavlaku i prelijte voće. Napravite mrvice od brašna, putera i šećera, pospite kolač i pecite oko 45 minuta. Ukupno vreme spremanja je 95 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob