Sastojci za testo:

  • 250 g putera
  • prstohvat soli
  • 250 g šećera
  • 4 jajeta
  • 450 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • oko 1,5 dl mleka

 Fil:

  • 600 g bresaka (iz konzerve)
  • 200 g malina
  • 150 g putera
  • 100 g šećera
  • 4 jajeta
  • 25 g brašna
  • 250 g pavlake

 Mrvice:

  • 150 g brašna
  • 150 g šećera
  • 50 g listića badema

Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite pleh. Penasto umutite omekšali puter, so i šećer, pa umešajte jedno po jedno jaje. Pomešajte brašno i prašak za pecivo i umešajte naizmenično s mlekom, pa testo izlijte u pleh. Ocedite breskve i nasecite na ploške, očistite maline i sve rasporedite po testu. Penasto umutite puter i šećer, umešajte jaja, brašno i pavlaku i prelijte voće. Napravite mrvice od brašna, putera i šećera, pospite kolač i pecite oko 45 minuta. Ukupno vreme spremanja je 95 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob