Ova poslastica se priprema veoma brzo i jednostavno, bez ikakvih suvišnih sastojaka. Dobićete veoma nežan i ukusan desert.
Za pripremu ratluka od jagoda biće vam potrebno:
- 200 g jagoda
- 15 g želatina
- 150 g šećera u prahu
- polovina limuna
Priprema:
U blenderu isitnite jagode. Možete koristiti sveže ili zamrznute.
Smesu preručite u drugi sud i dodajte u nju želatin. Promešajte i ostavite na 15-20 minuta da nabubri.
Nakon toga dodajte 120 gr šećera u prahu i sok od polovine limuna. Temeljno promešajte smesu i ugrejte je na tihoj vatri.
VIŠE: Šta vaša omiljena kafa kaže o vama
Grejte dok se želatin ne otopi, nekoliko minuta. Nemojte da proključa.
Skinite smesu sa šporeta i ohladite je. Nakon toga mutite je mikserom 5-6 minuta, da se smesa zgusne i posvetli.
Smesu izručite na papir za pečenje, koji ste prethodno stavili u neku tepsiju. Poravnajte i stavite na prohladno mesto na 5-6 sati da se stegne.
Kada se ratluk stegne, izvadite ga iz tepsije, pospite preostalim šećerom u prahu i iseckajte na kocke.
Izvor: Uspešna žena
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka