Sastojci (za 4 osobe):
- 300 g šampinjona
- 1 glavica luka
- 1 čen belog luka
- 3 kašike ulja
- so, biber
- 1 kašika sušenog origana
- 200 ml bujona od povrća
- 1 kašika soka od limuna
- 250 ml krema za kuvanje od soje
- 300 g brokolija
- 400 g širokih rezanaca
- ½ vezice peršuna
- 1 kašičica naribane kore od limuna
Priprema: Očistite pečurkee pa ih grubo isecite. Oljuštite i naseckajte luk i beli luk. Sve pržite u velikom tiganju mešajući oko 5 minuta, začinite pa izvadite. Stavite origano, bujon i sok od limuna u taiganj na masnoću od prženja pa ostavite da se polako krčka oko 5 minuta. Umešajte krem za kuvanje, pa sve začinite. 2 Očistite brokoli i razdelite ga na komade. Skuvajte testeninu u slanoj vodi (oko 10 minuta), a poslednjih 7 minuta kuvajte s testeninom i brokoli. 3 Operite peršun, sušite, iskidajte, pa narežite listiće na veće komade. Pomešajte s korom od limuna i začinite. Ocedite testeninu i brokoli, pomešajte s pečurkama, sokom od limuna, solju i biberom pa poslužite. Po želji ukrasite peršunom.
Recepte piše: Marija Jakob