Sastojci (za 4 osobe): 

  • 300 g šampinjona 
  • 1 glavica luka 
  • 1 čen belog luka
  • 3 kašike ulja 
  • so, biber 
  • 1 kašika sušenog origana 
  • 200 ml bujona od povrća
  • 1 kašika soka od limuna 
  • 250 ml krema za kuvanje od soje
  • 300 g brokolija 
  • 400 g širokih rezanaca 
  • ½ vezice peršuna 
  • 1 kašičica naribane kore od limuna 

Priprema: Očistite pečurkee pa ih grubo isecite. Oljuštite i naseckajte luk i beli luk. Sve pržite u velikom tiganju mešajući oko 5 minuta, začinite pa izvadite. Stavite origano, bujon i sok od limuna u taiganj na masnoću od prženja pa ostavite da se polako krčka oko 5 minuta. Umešajte krem za kuvanje, pa sve začinite.  2 Očistite brokoli i razdelite ga na komade. Skuvajte testeninu u slanoj vodi (oko 10 minuta), a poslednjih 7 minuta kuvajte s testeninom i brokoli.  3 Operite peršun, sušite, iskidajte, pa narežite listiće na veće komade. Pomešajte s korom od limuna i začinite. Ocedite testeninu i brokoli, pomešajte s pečurkama, sokom od limuna, solju i biberom pa poslužite. Po želji ukrasite peršunom.  

Recepte piše: Marija Jakob