Sastojci za koru:

  • 100 ml ulja
  • 5 kašika brašna
  • ½ l mleka
  • 6 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 50g sremuša

Sastojci za fil:

  • 150 g šunke
  • 250 g kravljeg sira (mlađeg)
  • 3-4 kuvana jajeta
  • 3 manja kisela krastavca
  • 2 kašike kisele pavlake
  • so
  • biber (po potrebi)

    Ostali materijal:

    • 250 g krem sira
    • 100 g kisele pavlake
    • 1 kašika ulja

    Priprema: Na zagrejanom ulju propržiti brašno (uz mešanje), dodati mešavinu mleka, jaja i soli. Neprestano mešati i kuvati dok se masa ne zgusne. Masi dodati opran, iseckan i na ulju malo propržen sremus, promešati i izručiti u pleh postavljen papirom za pečenje. Peći na 180°C (rerna s ventilatoromm) oko 40-45 min. u zavisnosti do šporeta. Još vruću koru (zajedno s papirom na kome se pekla) prebaciti na mokru kuhinjsku krpu, uviti rolat i ostaviti da se ohladi. Ohlađenu koru premazati pripremljenim filom, uviti u rolat i 6 h ostaviti u frižider da stoji.

    Rolat premazati mešavinom pavlake i krem sira i do služenja ostaviti u frižider.

    Fil: Pomešati izmrvljen sir s pavlakom, dodati sitno iseckane krastavce, šunku i jaja, so i biber. Sve dobro promešati i naneti na ohlađenu koru.

    PROČITAJTE JOŠ:

    Salatni preliv od sremuša

    Špageti sa sremušem i kikirikijem

    Esencija od sremuša za pročišćavanje krvi

    Izvor: Serbian cafe