Sastojci:

  • 900 g telećih šnicli debljine 2 cm 
  • 4-6 kašika viskija 
  • 1,5 dl goveđeg bujona 
  • 2 kašičice zelenog bibera u zrnu 
  • 1,5 dl kisele pavlake 
  • so, biber 

Priprema: Šnicle operite, prosušite, odstranite suvišnu masnoću, posolite i pobiberite. Na tek malo uljem premazanom i dobro zagrejanom tiganju pržite ih 3 minuta s obe strane. Prelijte meso viskijem i dinstajte još nekoliko minuta. Izvadite šnicle i držite ih na toplom mestu. U tiganj ulijte bujon, zatim dodajte zeleni biber i kiselu pavlaku, kuvajte nekoliko minuta stalno mešajući. U sos ulijte sok od prženog mesa i kuvajte 2-3 minuta, i njime prelijte meso. Poslužite vruće uz kuvani krompir i povrće. 

Vreme: 20 minuta

Recepte piše: Milja Lukić