Sastojci:

  • 1 kg pileće džigerice
  • 100 g pancete
  • 2 glavice crvenog luka
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1,5 kašičica slatke aleve paprike
  • so
  • ulje
  • 2 kašike soja-sosa 
  • 3 kašičice balzamika
  • 1 dl crnog suvog vina

Priprema: Luk isecite na rebarca, pancetu što sitnije i sve zajedno popržite na malo ulja. Pileću džigericu isecite na sitne komade i dodajte luku i panceti. Poklopite i povremeno promešajte (džigerica će sama pustiti vodu). Na kraju začinite alevom paprikom i biberom. Dobićete kuvanu džigericu i gust soft. Dodajte crno vino i ostavite da se kuva još koji minut. Tad dodajte soja-sos i balzamiko, pa ostavite da se krčka još oko 5 minuta. Pre nego što sklonite s vatre, još jednom proverite da li je dovoljno slano. Usitnite u blenderu tako da dobijete finu pastu. Pašteta se služi u papirnim korpicama ili formirana u loptu, na tanjiru, s obaveznom kašičicom.

Vreme pripreme: 30 minuta

Napomena: Ukoliko želite da pašteta bude kremastija, u blender dodajte po 1-2 kašičice margarina na svakih 100-150 g paštete, ali pazite da ne preterate jer se ukus paštete gubi. 

Recepte piše: Milja Lukić