Sastojci:
- 1 kg pileće džigerice
- 100 g pancete
- 2 glavice crvenog luka
- 1/2 kašičice bibera
- 1,5 kašičica slatke aleve paprike
- so
- ulje
- 2 kašike soja-sosa
- 3 kašičice balzamika
- 1 dl crnog suvog vina
Priprema: Luk isecite na rebarca, pancetu što sitnije i sve zajedno popržite na malo ulja. Pileću džigericu isecite na sitne komade i dodajte luku i panceti. Poklopite i povremeno promešajte (džigerica će sama pustiti vodu). Na kraju začinite alevom paprikom i biberom. Dobićete kuvanu džigericu i gust soft. Dodajte crno vino i ostavite da se kuva još koji minut. Tad dodajte soja-sos i balzamiko, pa ostavite da se krčka još oko 5 minuta. Pre nego što sklonite s vatre, još jednom proverite da li je dovoljno slano. Usitnite u blenderu tako da dobijete finu pastu. Pašteta se služi u papirnim korpicama ili formirana u loptu, na tanjiru, s obaveznom kašičicom.
Vreme pripreme: 30 minuta
Napomena: Ukoliko želite da pašteta bude kremastija, u blender dodajte po 1-2 kašičice margarina na svakih 100-150 g paštete, ali pazite da ne preterate jer se ukus paštete gubi.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka