Sastojci:
- baget od pšeničnog brašna
- beli luk
- maslinovo ulje
- paradajz
Priprema:
Za izradu brusketa izvorno se koriste bageti od belog pšeničnog brašna, koje sečete na kose kriške. Za pečenje možete uzeti pleh, ali je bolja rešetka. Tako će se hleb jednako osušiti i ispeći sa svih strana i biti poželjno hrskav.
Očistite režnjeve belog luka i po širini ih prepolovite. Sa otvorenom stranom pređite preko svake kriške hleba. Svaku krišku pokapajte maslinovim uljem i stavite preko paradajz koji ste prethodno nasekli na komadiće, posolili, pobiberili, i pomešali sa svežim začinskim biljem.
Rešetku sa kriškama hleba stavite u rernu zagrejanu na 200 °C i pecite dok komadići paradajza vidno ne omekšaju.
Izvor: Dobra hrana
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka