Sastojci: (za 4 osobe)

  • 12 tankih
  • telećih šnicli
  • 1 kg mladih krompirića
  • 80 g putera
  • glavica luka
  • 2 mlada luka
  • 200 g šampinjona
  • 2-3 grančice ruzmarina
  • so, biber
  • sok od jednog limuna

Priprema:

Krompir operite, oljuštite i isecite na četvrtine. U tiganju zagrejte 60 g putera, dodajte krompir i uz povremeno prevrtanje pržite 10 minuta. Šampinjone isecite na četvrtine. Crni luk iseckajte na sitno, a mladi luk na kolutove. Kada krompir dobije zlatnu boju, dodajte šampinjone i luk, pa pržite oko pet minuta.

Listiće ruzmarina sitno isecite i dodajte u krompir. Dinstajte još dva minuta i ostavite na toplom. Pripremljene šnicle pržite na preostaloj masnoći oko dva minuta. Začinite solju i biberom i prelijte limunovim sokom. Po želji ukrasite ruzmarinom.

Vreme pripreme: 30 minuta

Pripremila: Marija Jakob