Sastojci: (za 4 osobe)
- 12 tankih
- telećih šnicli
- 1 kg mladih krompirića
- 80 g putera
- glavica luka
- 2 mlada luka
- 200 g šampinjona
- 2-3 grančice ruzmarina
- so, biber
- sok od jednog limuna
Priprema:
Krompir operite, oljuštite i isecite na četvrtine. U tiganju zagrejte 60 g putera, dodajte krompir i uz povremeno prevrtanje pržite 10 minuta. Šampinjone isecite na četvrtine. Crni luk iseckajte na sitno, a mladi luk na kolutove. Kada krompir dobije zlatnu boju, dodajte šampinjone i luk, pa pržite oko pet minuta.
Listiće ruzmarina sitno isecite i dodajte u krompir. Dinstajte još dva minuta i ostavite na toplom. Pripremljene šnicle pržite na preostaloj masnoći oko dva minuta. Začinite solju i biberom i prelijte limunovim sokom. Po želji ukrasite ruzmarinom.
Vreme pripreme: 30 minuta
Pripremila: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.