Sastojci:

  • 1/2 glavice crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1/3 struka praziluka
  • parče korena celera
  • malo peršuna
  • nekoliko grančica brokolija
  • nekoliko grančica karfiola
  • 2-3 prokelja
  • 1-2 šargarepe
  • malo paškanata
  • 1 paprika
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 2 kašike brašna
  • jaje
  • so, biber

Priprema: Povrće dobro operite i skuvajte u slanoj vodi. Skuvano povrće dobro ispasirajte u blenderu i vratite ga u vodu u kojoj se kuvalo. Ostavite da provri, isključite vatru, ali ostavite na šporetu, pa umešajte umućeno jaje kome ste dodali brašno i pavlaku. Sve dobro izmešajte, zatim zagrejte (ne sme da ključa) pred serviranje.

Savet: Ukoliko vam je čorba pregusta, dodajte vrijuću vodu, nemojte dodavati hladnu, pa zajedno s njom ponovo kuvati čorbu.

Recepte piše: Milja Lukić