Sastojci:
- 1/2 glavice crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- 1/3 struka praziluka
- parče korena celera
- malo peršuna
- nekoliko grančica brokolija
- nekoliko grančica karfiola
- 2-3 prokelja
- 1-2 šargarepe
- malo paškanata
- 1 paprika
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 kašike brašna
- jaje
- so, biber
Priprema: Povrće dobro operite i skuvajte u slanoj vodi. Skuvano povrće dobro ispasirajte u blenderu i vratite ga u vodu u kojoj se kuvalo. Ostavite da provri, isključite vatru, ali ostavite na šporetu, pa umešajte umućeno jaje kome ste dodali brašno i pavlaku. Sve dobro izmešajte, zatim zagrejte (ne sme da ključa) pred serviranje.
Savet: Ukoliko vam je čorba pregusta, dodajte vrijuću vodu, nemojte dodavati hladnu, pa zajedno s njom ponovo kuvati čorbu.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka