Sastojci:

  • 1 kg svežih pilećih krilaca
  • so
  • vegeta
  • crvena mlevena paprika
  • crni biber
  • belo brašno

Sos

  • 1 čili sos
  • 100 g putera

Priprema:

Operite, posolite i ubrusom prosušite krilca. U najlonsku kesu sipajte jednu šolju od 2 dl brašna, punu supenu kašiku mlevene crvene paprika, bibera, vegete. U tu mešavinu spustite prosušena krilca, zavežite kesu, pa protrestite kako bi se lepo uhvatilo brašno svuda po krilcima. Neka odstoji oko 30 minuta zatim pržite u dubokoj masnoći na dosta jakoj temperature dok ne budu rumena i krckava.

Priprema sosa: Zagrejte čili sos i sklonite sa vatre pa dodajte puter i samo promešajte.

Služite obavezno topla krilca.

Kratak postupak pogledajte u našoj galeriji.

Recepti Branislave Stanković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar" u 2013. godini.

Branislava Stanković obožava da kuva i za nju je najveći uspeh u kulinarstvu kad ni od čega napravite nešto i to nešto posebno! Njen lični recept izgledao bi ovako: „Malo, dodaš, tek da bude, otprilike, staviš, nema meru, kuvaš, pa ćeš videti kad je gotovo, sve će ti se samo kasti“....

LepaiSrecna Možemo vam reći da mi u životu nismo jeli lepša krilca, a vama ostaje samo da nam verujete na reč ili da se sami uverite.