Sastojci:
- 1 kg svežih pilećih krilaca
- so
- vegeta
- crvena mlevena paprika
- crni biber
- belo brašno
Sos
- 1 čili sos
- 100 g putera
Priprema:
Operite, posolite i ubrusom prosušite krilca. U najlonsku kesu sipajte jednu šolju od 2 dl brašna, punu supenu kašiku mlevene crvene paprika, bibera, vegete. U tu mešavinu spustite prosušena krilca, zavežite kesu, pa protrestite kako bi se lepo uhvatilo brašno svuda po krilcima. Neka odstoji oko 30 minuta zatim pržite u dubokoj masnoći na dosta jakoj temperature dok ne budu rumena i krckava.
Priprema sosa: Zagrejte čili sos i sklonite sa vatre pa dodajte puter i samo promešajte.
Služite obavezno topla krilca.
Kratak postupak pogledajte u našoj galeriji.
Recepti Branislave Stanković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar" u 2013. godini.
Branislava Stanković obožava da kuva i za nju je najveći uspeh u kulinarstvu kad ni od čega napravite nešto i to nešto posebno! Njen lični recept izgledao bi ovako: „Malo, dodaš, tek da bude, otprilike, staviš, nema meru, kuvaš, pa ćeš videti kad je gotovo, sve će ti se samo kasti“....
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka