Sastojci za testo (10 kriški):
- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- kašičica soli
za fil:
- 600 g očišćene bundeve
- srednja glavica crnog luka
- čen belog luka
- 200 g mocarele
- 4 jajeta
- 400 g nezaslađene slatke pavlake
- 100 g rendanog parmezana
- so, biber
- narendan muskatni oraščić
Kalorije: 440
Vreme pripreme: 100 minuta
Priprema:
Umesite testo od smese brašna, soli, maslaca u kockicama i 4-5 kašika vode, umotajte ga u plastičnu foliju i stavite na pola sata u frižider.
Bundevu za fil krupno narendajte i pomešajte s oljuštenim i naseckanim crnim i belim lukom. Polovinu mocarele narendajte, a polovinu isecite na listiće. Umutite jaja s pavlakom i rendanim sirom, pa začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.
Maslacem podmažite kalup (ø 30 cm). Odležalo testo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi (ø 36 cm), premestite ga u kalup, a višak koji viri preko ivica odsecite. Po testu rasporedite bundevu, prelijte smesom od pavlake, jaja i sira, pa stavite listove mocarele. Kiš pecite oko 45 minuta na 200 stepeni.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka