Sastojci za 4 osobe:

  • 600 g junetine za kuvanje
  • po 1 crvena i žuta paprika
  • 600 g belog kupusa
  • 200 g luka
  • 4 kašike ulja
  • 2 čena belog luka
  • 4 kašike ajvara
  • 1,3 l bujona
  • 100 g kiselih krastavaca sa 100 ml rasola
  • šećer
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • so, biber

Kalorije: 360
Vreme pripreme: 110 minuta

Priprema:
Meso nasecite na kocke veličine 3 cm, a kupus na trake širine oko 1 cm. Luk nasecite na kocke. U loncu zagrejte 2 kašike ulja pa jako propržite meso, posolite ga i pobiberite, na kraju izvadite. Dodajte ostatak ulja i prodinstajte luk, papriku i kupus.Umešajte protisnuti beli luk, posolite i pobiberite, pa izvadite. U lonac vratite meso, umešajte ajvar, podlijte bujonom, pustite da zavri pa polupoklopljeno kuvajte na srednje jakoj vatri 1 sat.

Dodajte povrće i kuvajte još 20 minuta.Krastavce nasecite na kocke i umešajte ih u jelo zajedno sa rasolom. Kuvajte još 5 minuta. Po potrebi još začinite i pospite peršunom.

Marija Jakob