Sastojci za 4 osobe:
- 600 g junetine za kuvanje
- po 1 crvena i žuta paprika
- 600 g belog kupusa
- 200 g luka
- 4 kašike ulja
- 2 čena belog luka
- 4 kašike ajvara
- 1,3 l bujona
- 100 g kiselih krastavaca sa 100 ml rasola
- šećer
- 2 kašike seckanog peršuna
- so, biber
Kalorije: 360
Vreme pripreme: 110 minuta
Priprema:
Meso nasecite na kocke veličine 3 cm, a kupus na trake širine oko 1 cm. Luk nasecite na kocke. U loncu zagrejte 2 kašike ulja pa jako propržite meso, posolite ga i pobiberite, na kraju izvadite. Dodajte ostatak ulja i prodinstajte luk, papriku i kupus.Umešajte protisnuti beli luk, posolite i pobiberite, pa izvadite. U lonac vratite meso, umešajte ajvar, podlijte bujonom, pustite da zavri pa polupoklopljeno kuvajte na srednje jakoj vatri 1 sat.
Dodajte povrće i kuvajte još 20 minuta.Krastavce nasecite na kocke i umešajte ih u jelo zajedno sa rasolom. Kuvajte još 5 minuta. Po potrebi još začinite i pospite peršunom.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka