Sastojci za 100 kocki:

  • 300 g gorke čokolade (70 % kakaa)
  • 300 g mlečne čokolade
  • 300 g putera
  • 125 g oraha
  • 325 g brašna
  • kašičica sode bikarbone
  • 6 jaja
  • 450 g šećera

Osim toga:

  • 200 g čokoladne glazure
  • pozlata u listićima

Priprema:
Obe čokolade krupnije iseckajte, stavite u lonac zajedno sa puterom pa mešajte dok se sve zajedno lepo ne rastopi.Orahe krupnije iseckajte. Rernu zagrejte na 180° C. Izmešajte brašno i sodu bikarbonu.Oko 3 minuta miksujte šećer s jajima, potom umiksujte smesu čokolade i putera. Na kraju lopaticom ili varjačom umešajte brašno i orahe.

Testo razmažite na pleh obložen masnim papirom pa ga pecite 25-30 minuta. Neka se potpuno ohladi.Glazuru rastopite prema uputstvu na pakovanju, prelijte kolač i čokoladu izravnajte. Nasecite na kocke dimenzija 3 x 3 cm pa ih po želji ukrasite listićima zlata.

Marija Jakob