Sastojci:
- 1 kg kopriva
- 500 g mlevenog mesa
- 300 g pirinča
- 300 g mlevenog suvog mesa (šunka, suvi vrat, pršuta)
- 3 manje glavice luka
- kašičica začina Aleva Natur (može i više, zavisi od ukusa)
- biber
- malo putera ili margarina za mazanje tepsije
Za preliv:
- 4 jaja
- 1 pavlaka
Priprema:
Svaki sastojak se priprema posebno: kratko blanširati opranu koprivu, zatim meso sa seckanim lukom dinstati oko 30 minuta. Dodati Aleva Natur i pobiberiti. Pirinač kuvati u slanoj vodi ali ga ne prekuvati. Kada je skuvan procediti ga. Suvo meso samleti.
Duboku tepsiju srednje veličine ili veću vatrostalnu činiju namazati puterom, sipati polovinu koprive i ravnomerno rasporediti po tepsiji, na to ređati pirinač, dinstano mleveno meso, mleveno suvo meso, i prekriti ostatkom koprive.
Jaja ovlaš umutiti sa pavlakom, dodati malo dodatka jelima i preliti musaku. Pomoću viljuške malo podizati masu musake da upije preliv.
Peći na 180 stepeni oko 40 minuta, odnosno dok preliv ne dobije zlatnožutu boju.
Umesto koprive možete koristiti spanać, zelje ili blitvu.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka