• Sastojci:
  • 400 gr paradajza iz konzerve
  • 300 gr svežeg paradajza (može zamrznut)
  • 250 gr pirinča za rižoto
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike putera
  • 4 kašike parmezana
  • 1 kocka za supu od povrća
  • 2 kašike lista ruzmarina
  • 2 kašike lista bosiljka

Priprema:

Iseckajte paradajz i izmiksajte u blenderu. 

Rastvorite kocku za supu u litar vode, pa polovinu polako dodajte u blender mešajući paradajz.

Sipajte u šerpu, u ostatak supe i stavite da polako vri. 

Zagrejte puter i ulje u dubljoj šerpi, pa dodajte iseckan crni luk i dinstajte 6-7 minuta dok ne omekša.

Dodajte sitno seckan beli luk  i ruzmarin, kratko promešajte, pa dodajte i pirinač i pržite jedan minut na tihoj vatri.

Polako dodajte vruću supu s paradajzom. Često mešajte, dodajući pomalo supu kako bude uvrila.

Posle dvadesetak minuta, rižoto će već biti kremast jer će pirinač upiti svu supu. 

Poklopite i ostavite da malo stoji. 

Promešajte, dodajte bosiljak i servirajte posuto parmezanom.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna