- Sastojci:
- 400 gr paradajza iz konzerve
- 300 gr svežeg paradajza (može zamrznut)
- 250 gr pirinča za rižoto
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1kašika maslinovog ulja
- 2 kašike putera
- 4 kašike parmezana
- 1 kocka za supu od povrća
- 2 kašike lista ruzmarina
- 2 kašike lista bosiljka
Priprema:
Iseckajte paradajz i izmiksajte u blenderu.
Rastvorite kocku za supu u litar vode, pa polovinu polako dodajte u blender mešajući paradajz.
Sipajte u šerpu, u ostatak supe i stavite da polako vri.
Zagrejte puter i ulje u dubljoj šerpi, pa dodajte iseckan crni luk i dinstajte 6-7 minuta dok ne omekša.
Dodajte sitno seckan beli luk i ruzmarin, kratko promešajte, pa dodajte i pirinač i pržite jedan minut na tihoj vatri.
Polako dodajte vruću supu s paradajzom. Često mešajte, dodajući pomalo supu kako bude uvrila.
Posle dvadesetak minuta, rižoto će već biti kremast jer će pirinač upiti svu supu.
Poklopite i ostavite da malo stoji.
Promešajte, dodajte bosiljak i servirajte posuto parmezanom.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka