- Sastojci:
- 1 kg belog krompira
- 1 kašika belog brašna
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice crnog luka u prahu
- na vrh noža sušenog origana
- na vrh noža sušene mirođije
- so i biber
- ulje za prženje
- peršun
Priprema:
Operite i oljuštite krompir pa ga prelijte hladnom vodom da ogrezne.
Zagrevajte dok ne provri, pa ostavite da kuva 6-7 minuta.
Ocedite dobro i ostavite da se ohladi.
Sitno izrendajte krompir pa umešajte brašno i začine. Dobro promešajte - masa treba da bude suvkasta ali i da se lako oblikuje.
Oblikujte valjčiće u obliku cilindra i ostavite na pobrašnjenoj dasci dok ne počnete prženje.
Pržite 3 do 4 minuta svaku turu, pazeći da ima dovoljno mesta za okretanje uštipaka.
Vadite na papirni kuhinjski ubrus da se ocede od viška masnoće i poslužite toplo, posuto peršunom.
Preostale uštipke od krompira možete i da zamrzete kad ih ispržite i ohladite. Stavite ih odvojene na tacnu obloženu folijom da se zamrznu pa ih onda prebacite u plastičnu kesicu. Kad želite da ih poslužite, zamrznute ih stavite u vruću rernu petnaestak minuta.
Napomena: možete izostaviti crni luk u prahu, kao i sušene začine. Oni pojačavaju ukus ali nisu neophodni za recept.
Služite uštipke od krompira sa kečapom, majonezom ili tartar sosom.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka