- Sastojci:
- 6 babura paprika
- koliko paprika toliko i jaja
- 500 gr sitnog sira ili feta sira i pavlake ili sira po izboru
- so, ulje
Priprema:
Uključiti rernu da se ragreva na 200 stepeni.
Izdubiti paprike i oprati iznutra.
Posoliti sitan sir. Ukoliko punite feta sirom, so nije potrebna.
Napuniti paprike do pola.
Pouljiti pleh, najbolje je ako imate onaj uski dugački za hleb, a ukoliko nemate, onda neki manji.
Poslažite paprike da stoje uspravno i poprskajte s malo ulja.
Nije potrebno sipati nikakve tečnosti jer će paprika sama ispustiti sok dok se bude pekla.
Peći oko sat vremena, paziti da se nisu izvrnule i sir iscureo.
Pred kraj u svaku papriku istresti jaje i posoliti.
Vratiti u rernu dok se i jaje ne ispeče.
Napomena: sir kojim ćete puniti može biti po vašem izboru, a papriku birajte baburu, debelu i mesnatu, onu koja može sama da stoji uspravno.
Poslužiti toplo ili hladno.
Izvor: Domaći recepti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka