• Sastojci:
  • 6 babura paprika
  • koliko paprika toliko i jaja
  • 500 gr sitnog sira ili feta sira i pavlake ili sira po izboru
  • so, ulje

Priprema:

Uključiti rernu da se ragreva na 200 stepeni.

Izdubiti paprike i oprati iznutra.

Posoliti sitan sir. Ukoliko punite feta sirom, so nije potrebna.

Napuniti paprike do pola.

Pouljiti pleh, najbolje je ako imate onaj uski dugački za hleb, a ukoliko nemate, onda neki manji.

Poslažite paprike da stoje uspravno i poprskajte s malo ulja.

Nije potrebno sipati nikakve tečnosti jer će paprika sama ispustiti sok dok se bude pekla.

Peći oko sat vremena, paziti da se nisu izvrnule i sir iscureo.

Pred kraj u svaku papriku istresti jaje i posoliti.

Vratiti u rernu dok se i jaje ne ispeče.

Napomena: sir kojim ćete puniti može biti po vašem izboru, a papriku birajte baburu, debelu i mesnatu, onu koja može sama da stoji uspravno.

Poslužiti toplo ili hladno.

Izvor: Domaći recepti