Varijacije ratatuja mogu sadržati i pečene i oljuštene paprike ili seckane šampinjone, piše Lepa & Srećna.
Začini se, takođe, mogu dodati po želji - beli luk ili veća količina peršuna, kao i ljuta papričica.
- Sastojci:
- 2 plava patlidžana
- 2 tikvice
- 2 paprike
- 2 paradajza
- 50ml maslinovog ulja
- Provansalska mešavina začina:
- timijan
- ruzmarin
- lovorov list
- majoran
- žalfija
- origano
- Za dodatak:
- 50 gr parmezana ili
- 100 gr zrelog kačkavalja po ukusu
Priprema:
Prodinstati luk na malo ulja, pa dodati kockice oljuštenog plavog patlidžana i tikvica. Dinstati petnaestak minuta.
Dodati paprike iseckane na tračice. Dinstati još desetak minuta.
Dodati oljušten paradajz isečen na kockice. Dinstati još desetak minuta.
Posoliti i pobiberiti po ukusu, pa dodati provansalske začine.
Presuti povrće u pleh, dodati ulja po potrebi i peći u rerni još oko petnaest minuta.
Jelo treba da bude puno safta pa ako je potrebno, dodajte i malo soka ili sosa od paradajza.
Pred kraj pečenja pospite po površini parmezanom ili poređajte tanke šnite kačkavalja pa zapecite.
Napomene: ako želite još raznobojnije jelo, jedan patlidžan ostavite s korom.
Ako želite vegansko jelo ili postite, izbegnite upotrebu kačkavalja.
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.