• Sastojci: 
  • pola šolje mleka
  • 1/2 šolje neutralne pavlake
  • 2 kašike putera
  • 1 1/2 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • kašičica soli
  • 4-5 šolja kukuruza šećerca
  • 2 jajeta
  • 1/2 šolje rendanog kačkavalja
  • iseckan vlašac za dekoraciju, po želji

Priprema: 

Zagrejte rernu na 20 stepeni C. Nauljite vatrostalnu posudu ili dublji pleh. U dubljem tiganju srednje veličine zagrejte neutralnu pavlaku, 1/4 šolje mleka, šećer i puter i zagrevajte na srednjoj vatri.

Dok se greje smesa s pavlakom pomešajte brašno i preostalo mleko (1/4 šolje). Kada smesa s pavlakom počne da vri, dodajte polako mešavinu mleka i brašna i mešajte dok se sve ne zgusne (između 30 sekundi i 1 minuta). Sklonite smesu s ringle i dodajte joj šećerac i so. Sve dobro promešajte.

Umutite dobro jaja i dodajte polako pripremljenoj smesi sa šećercem neprestano mešajući. Smesu sipajte u pripremljen pleh i pecite oko 30 minuta u zagrejanoj rerni. Nakon 25. minuta pečenja pospite jelo rendanim kačkavaljem i vratite u rernu još 5 minuta. Gotovo jelo izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 10-15 minuta, a pre serviranj po želji pospite iseckanim vlašcem.

Izvor: Stvar ukusa

VEGETARIJANSKI RECEPTI