- Sastojci:
- pola šolje mleka
- 1/2 šolje neutralne pavlake
- 2 kašike putera
- 1 1/2 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- kašičica soli
- 4-5 šolja kukuruza šećerca
- 2 jajeta
- 1/2 šolje rendanog kačkavalja
- iseckan vlašac za dekoraciju, po želji
Priprema:
Zagrejte rernu na 20 stepeni C. Nauljite vatrostalnu posudu ili dublji pleh. U dubljem tiganju srednje veličine zagrejte neutralnu pavlaku, 1/4 šolje mleka, šećer i puter i zagrevajte na srednjoj vatri.
Dok se greje smesa s pavlakom pomešajte brašno i preostalo mleko (1/4 šolje). Kada smesa s pavlakom počne da vri, dodajte polako mešavinu mleka i brašna i mešajte dok se sve ne zgusne (između 30 sekundi i 1 minuta). Sklonite smesu s ringle i dodajte joj šećerac i so. Sve dobro promešajte.
Umutite dobro jaja i dodajte polako pripremljenoj smesi sa šećercem neprestano mešajući. Smesu sipajte u pripremljen pleh i pecite oko 30 minuta u zagrejanoj rerni. Nakon 25. minuta pečenja pospite jelo rendanim kačkavaljem i vratite u rernu još 5 minuta. Gotovo jelo izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 10-15 minuta, a pre serviranj po želji pospite iseckanim vlašcem.
Izvor: Stvar ukusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.