Sastojci za 4 osobe:

  • glavica luka
  • 1,5 l bujona
  • 250 g kostiju od suve šunke
  • po 2 lovorova lista i 2 karanfilića
  • 600 g mladog kupusa
  • 250 g šargarepe
  • 500 g belog krompira
  • 4 grančice selena
  • knedle od džigerice
  • so, biber

Kalorije: 350
Vreme pripreme: 45 minuta

Priprema:
Luk rasecite sa ljuskom, stavite ga u bujon zajedno s kostima, lovorovim listom i karanfilićem pa pustite da zavri. Smanjite vatru i pustite da se krčka oko 30 minuta. Za to vreme skidajte nastalu penu.Očistite povrće. Kupus nasecite na trake, a šargarepu i krompir na manje komade. Naseckajte selen.

Čorbu procedite, opet zakuvajte, dodajte krompir i kupus pa ih kuvajte u čorbi na laganoj vatri 15 minuta. Deset minuta pre kraja dodajte i šargarepu. Gotove knedle od džigerice po želji skuvajte prema uputstvu na kesici, procedite i pre posluživanja umešajte u čorbu.

Marija Jakob