- Sastojci:
- 3 glavice crnog luka
- šoljica ulja
- 1/2 caše belog vina
- čaša soka od paradajza
- so, biber
- malo sirćeta
- suva ljuta paprika
- 3 kesice začina za riblju čorbu
- mali komadi rečne mešane ribe (rep i glava) u količini po želji
Crni luk iseckajte sitno ili ga sameljite, stavite na ulje, dodajte čašu vode i dinstajte dok ne bude penasto.
Dodajte začin za riblju čorbu i dobro promešajte da ne bude grudvica, zatim uspite vodu i ostavite da se kuva.
Kad izbaci prvi ključ, sklonite čorbu i dodajte so, malo bibera, sok od paradajza,
belo vino, ljutu papriku (celu) i malo sirćeta. Čorbu probajte da biste pogodili ukus. Stavite je opet na vatru i kuvajte dok ne proključa, pa je sklonite sa šporeta.
NAPOMENA Čorbu ne mešajte da se riba ne bi raspala!
Recepte piše: Marija Jakob
NA SAJTU Lepa & Srećna.rs PROČITAJTE JOŠ:
RECEPTI ZA JELA S RIBOM
RECEPTI ZA JELA OD POVRĆA
POSNI KOLAČI I TORTE
POSNI HLEB I PECIVA
PRAVILA, OBIČAJI, POUKE, VESTI
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka