Sastojci:
- 1 prase
- so
- pivo
Priprema:
Posolite očišćeno prase spolja i iznutra, ostavite neko vreme da upije so. Rernu zagrejte na najjaču temperaturu.
Prase prelijte uljem ili mašću i odozgo ga polijte malo vodom. Vodu ćete dodavati tokom pečenja i pretopom prelivati pečenje s vremena na vreme.
Kako bi dobilo lepu rumenu boju, tu i tamo prelijte ga i pivom. Kad lepo porumeni i uhvati koricu s gornje strane, okrenite ga na drugu. Ukoliko se kosti na nožicama odvajaju od mesa, prase je ispečeno. Sve zavisi od toga koliko je prase veliko, ali uobičajeno je da pečenje traje 2,5 do 3 sata.
Napomena: Sok od pečenja (moču) sačuvajte i upotrebite za lepinje s pretopom.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka