Pečen but sa senfom i orasima
Sastojci:
- 2 kg svinjskog buta
- 100 g senfa
- 200 g mlevenih oraha
- kora od dva limuna
- ulje
- 5 čenova belog luka
- so, biber
Priprema: But posolite, malo pobiberite i stavite u podmazanu dublju posudu, dodajte vodu i dinstajte ga 90 minuta. Za to vreme narendajte koru limuna, dodajte orahe, senf i sve dobro promešajte. Izvadite meso iz posude, zarežite ga na više mesta i u proreze utisnite polovine belog luka, premažite smesom i pecite u rerni još 30 do 45 minuta na 180 stepeni. Prelijte sokom od pečenja i poslužite vruće uz pohovane paprike i pečen krompir.
Vreme pripreme: 3,5 sata.
Plisirano pečenje
Sastojci:
- 1,5 kg svinjetine od buta u komadu
- so
- veza seckanog peršuna
- 6-7 drobljenih čenova belog luka
- 8-10 krompira
- 4 male glavice luka
Priprema: U meso sa svih strana utrljajte začine i namažite ga maslinovim uljem. Ostavite preko noći u poklopljenoj posudi u frižideru. Stavite meso u pleh za pečenje. Doboko zasecite meso oštrim nožem, praveći paralelne rezove. Trebalo bi da na celom parčetu buta imate 3-4 reza. Rezove dobro posolite, u njih stavite luk isecen na kolutove. Podmažite pleh uljem i sipajte oko 2 dl vode. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. U međuvremenu oljuštite krompir, isecite ga na četvrtine i posolite. Dodajte mesu i pecite još oko sat vremena.
Vreme pripreme: 120 minuta.
Pečen svinjski kare
Sastojci:
- 1,5 kg svinjskog karea
- 3 kašike mešavine začina za svinjsko pečenje
- 0,5-1 dl ulja
Priprema: Pospite svinjski kare mešavinom začina, pa ostavite da odstoji oko pola sata. Pecite u plehu s malo masnoće oko 70 minuta na 180 stepeni. Tokom pečenja povremeno podlivajte vodom.
Vreme pripreme: 80 minuta.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.