Mleveno meso se koristi u brojnim srpskim specijalitetima, pa nije ni čudo što se svaki koristan savet za pripremu lako prenosi putem društvenih mreža. Od sosa bolonjeze, preko pite sa mesom, musake ili sarme, mleveno meso je apsolutni broj jedan na spisku neophodnih namirnica.

I baš kao što treba da se pridržavate saveta za njegovo bezbedno čuvanje u frižideru, tako i za prženje imamo sjajnu ideju.

Najčešće se domaćice služe drvenim varjačama za razbijanje mesnih grudvica, pa opet to ne ide uvek tako lako. Predlažemo da, umesto varjače, koristite metalnu žicu za mućenje jaja. Tanke metalne žice upletene i sastavljene u čvrstoj dršci pružaju mogućnost da maksimalno usitnite meso i ispržite ga ravnomerno.

Meso možete samleti i kod kuće, dovoljno je da kockice stavite u zamrzivač na petnaestak minuta i biće lako da ih usitnite u blenderu.

Ali ako želite da ipak malo odmorite od kuhinje, a jedu vam se specijaliteti od mlevenog mesa, sjajan provod vas čeka na Burger Festu koji se, do 5. juna, održava u parku Kalemegdan, u Beogradu.

Tamo za vas kuvaju brojni burger majstori, a obezbeđen je i lep provod za decu i bogat program za starije.

Sjajan provod su omogućili sponzori Beogradskog burger festivala u organizaciji Monda i Beofesta, uz podršku Grada Beograda, Beokoma i Ambasade SAD, kao i kompanija Coca Cola, Birra Moretti, Naked, Frikom, Balkan Bet, MC Cain, Tvojih 5 minuta, Mars i Glovo.

Zavirite u galeriju slika i osetite sjajnu atmosferu - dobra zabava je zagarantovana pod svim vremenskim uslovima!

Promo Odlična hrana, hladno osveženje i bogat program za decu i starije!