Umesto dugog pohovanja tikvica koje pritom upijaju mnogo ulja, pripremite musaku na zdraviji način, piše Lepa&Srećna.

Priprema:

Sastojci

1200-1300 gr tikvica
500 gr svinjskog mesa
2 šargarepe
1 luk
so, biber, čili
Za bešamel:
30 gr putera
2 kašike brašna
400 ml mleka
Za preliv:
4 jaja
200 ml mleka

Izdinstati seckan luk i šargarepu.

Dodati meso i upržiti da pobeli.

Za bešamel, otopite puter, sipajte brašno i ugrejte da pobeli, pa dodajte mleko razređujući sos polako. Začinite sušenim začinom i morskim oraščićem.

Tikvice, po želji, oljuštite pa isecite na kolutove. Tepsiju namažite puterom, pa složite red tikvica, red mlevenog mesa sa povrćem. Završite tikvicama.

Prelijte sve bešamel sosom pa pecite u rerni oko pola sata. 

Umutite jaja sa mlekom i začinite pa prelijte musaku i pecite još pola sata.

Po želji, narendajte kačkavalj i pospite po vrhu dok je vrelo.

Neka se prohladi par minuta pre služenja.

Izvor: Lepa&Srećna