Umesto dugog pohovanja tikvica koje pritom upijaju mnogo ulja, pripremite musaku na zdraviji način, piše Lepa&Srećna.
Priprema:
Izdinstati seckan luk i šargarepu.
Dodati meso i upržiti da pobeli.
Za bešamel, otopite puter, sipajte brašno i ugrejte da pobeli, pa dodajte mleko razređujući sos polako. Začinite sušenim začinom i morskim oraščićem.
Tikvice, po želji, oljuštite pa isecite na kolutove. Tepsiju namažite puterom, pa složite red tikvica, red mlevenog mesa sa povrćem. Završite tikvicama.
Prelijte sve bešamel sosom pa pecite u rerni oko pola sata.
Umutite jaja sa mlekom i začinite pa prelijte musaku i pecite još pola sata.
Po želji, narendajte kačkavalj i pospite po vrhu dok je vrelo.
Neka se prohladi par minuta pre služenja.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka