Potrebno je (za 50 komada):

  • 200 g suvih brusnica
  • 3 kašike likera od badema
  • 3 kašike sirupa od nara
  • 250 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice narendane pomorandžine kore
  • kašičica mlevenog đumbira
  • ½ kašičice cimeta
  • 150 g putera
  • 250 g šećera
  • 3 jajeta
  • 200 g listića badema

Priprema:

1. Marinirajte brusnice u likeru od badema i sirupu od nara. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, pomorandžinu koru, začine i omekšale brusnice zajedno sa tečnošću u kojoj su bile potopljene.

2. Penasto umutite omekšali puter i šećer. Dodajte i umešajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte mešavinu sa brašnom.

3. Podmažite pleh i pospite ga brašnom. Stavite u njega testo i poravnajte ga. Pospite listićima badema, pa pecite oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi i nasecite 50 štanglica.

Vreme pripreme: 45 minuta

Recepte piše: Marija Jakob