Potrebno je (za 50 komada):
- 200 g suvih brusnica
- 3 kašike likera od badema
- 3 kašike sirupa od nara
- 250 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice narendane pomorandžine kore
- kašičica mlevenog đumbira
- ½ kašičice cimeta
- 150 g putera
- 250 g šećera
- 3 jajeta
- 200 g listića badema
Priprema:
1. Marinirajte brusnice u likeru od badema i sirupu od nara. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, pomorandžinu koru, začine i omekšale brusnice zajedno sa tečnošću u kojoj su bile potopljene.
2. Penasto umutite omekšali puter i šećer. Dodajte i umešajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte mešavinu sa brašnom.
3. Podmažite pleh i pospite ga brašnom. Stavite u njega testo i poravnajte ga. Pospite listićima badema, pa pecite oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi i nasecite 50 štanglica.
Vreme pripreme: 45 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka