Sastojci:

  • 1/2 litre mleka 
  • 20 g svežeg kvasca
  • kašičica soli 
  • kašika šećera 
  • 1 dl ulja
  • brašna po potrebi za mekano testo

Za preliv:

  • 100 g čokolade
  • 1 dl mleka
  • 50 g margarina
  • kašika šećera

Za punjenje: 

  • čokoladni namaz (eurokrem)
  • orasi, lešnik
  • pekmez

Priprema: Od navedenih sastojaka umesite mekano testo, ostavite da odstoji na toplom oko 30 minuta. Zatim razvijte testo debljine oko 1 cm. Isecite na kocke 5x5 cm i stavljajte fi l po želji. Skupite loptice tako da ne postoji mogućnost da fil iscuri. 

Kad ste napunili sve buhtle uzmite jednu šerpu, sipajte vode do pola šerpe i stavite odozgo čistu krpu koju privežite jačim koncem, a drugom šerpom poklopite. Trebalo bi da dobijete kao malo zvono. Kada voda počne da ključa stvarace se para. Otklopite šerpu i na krpu poređajte buhtle sa dovoljno razmaka jer će da narastu i opet poklopite drugom šerpom i kuvajte ih na pari 8-10 minuta. Preliv: Otopite čokoladu sa mlekom, margarinom i šećerom i kad su buhtle gotove prelijte ih čokoladom.

Postupak pogledajte u galeriji slika.

Recepti Branislave Stanković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar" u 2013. godini.

Branislava Stanković obožava da kuva i za nju je najveći uspeh u kulinarstvu kad ni od čega napravite nešto i to nešto posebno! Njen lični recept izgledao bi ovako: „Malo, dodaš, tek da bude, otprilike, staviš, nema meru, kuvaš, pa ćeš videti kad je gotovo, sve će ti se samo kasti“....

LepaiSrecna Deca prosto obožavaju ovaj slatkiš! A i stariji ne ostaju ravnodušni...