Sastojci:
- 1/2 litre mleka
- 20 g svežeg kvasca
- kašičica soli
- kašika šećera
- 1 dl ulja
- brašna po potrebi za mekano testo
Za preliv:
- 100 g čokolade
- 1 dl mleka
- 50 g margarina
- kašika šećera
Za punjenje:
- čokoladni namaz (eurokrem)
- orasi, lešnik
- pekmez
Priprema: Od navedenih sastojaka umesite mekano testo, ostavite da odstoji na toplom oko 30 minuta. Zatim razvijte testo debljine oko 1 cm. Isecite na kocke 5x5 cm i stavljajte fi l po želji. Skupite loptice tako da ne postoji mogućnost da fil iscuri.
Kad ste napunili sve buhtle uzmite jednu šerpu, sipajte vode do pola šerpe i stavite odozgo čistu krpu koju privežite jačim koncem, a drugom šerpom poklopite. Trebalo bi da dobijete kao malo zvono. Kada voda počne da ključa stvarace se para. Otklopite šerpu i na krpu poređajte buhtle sa dovoljno razmaka jer će da narastu i opet poklopite drugom šerpom i kuvajte ih na pari 8-10 minuta. Preliv: Otopite čokoladu sa mlekom, margarinom i šećerom i kad su buhtle gotove prelijte ih čokoladom.
Postupak pogledajte u galeriji slika.
Recepti Branislave Stanković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar" u 2013. godini.
Branislava Stanković obožava da kuva i za nju je najveći uspeh u kulinarstvu kad ni od čega napravite nešto i to nešto posebno! Njen lični recept izgledao bi ovako: „Malo, dodaš, tek da bude, otprilike, staviš, nema meru, kuvaš, pa ćeš videti kad je gotovo, sve će ti se samo kasti“....
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka