Sastojci:

  • 4 jaja
  • 120 gr crne čokolade
  • 50 gr margarina
  • 4 kašike šećera
  • 2 ravne kašike brašna

Za fil:

  • 400 gr mascarpone sira
  • 50 gr šećera u prahu
  • 500 ml slatke pavlake
  • 150 gr crne čokolade
  • 150 gr bele čokolade

Patišpanj: Žumanca i šećer izmiksati, pa u to dodati predhodno otopljenu čokoladu sa margarinom i brašno. Umutiti belanca pa ih sa varjačom umešati u predhodnu smesu. Preručiti u kalup 24-25 cm, izravnjati i stavite da se peče na 175 °C oko 22-23 minuta ili zavisno od vaše rerne.

Fil: Mascarpone i šećer malo izmiksajte pa u to umešajte predhodno umućenu slatku pavlaku. Sve lepo izmešajte, a onda podelite na tri dela. U prvi deo sipajte 100 gr crne istopljene čokolade, u drugi deo 50 gr crna i 50 gr belePre toga istopljene i sjedinjene), a u treći deo 100 gr istopljene bele čokolade. Prefilujte patišpanj od tamnijeg fila ka svetlijem.  Ostavite u frižider 2 h na hlađenje. Kada sečete tortu,  nož prvo stavite malo u vrelu vodu, prebrišite ga čistom krpom i isecite parče.

Napomena: Da naglasite tri boje, možete i dekoraciju prilagoditi temi torte pa je ukrasite u tri boje uz pomoć belog šlaga, crnog krema, kao i lomljene čokolade i lešnika.

Recepte piše: Milja Lukić