Sastojci:
- 425 g pšeničnog brašna
- 75 g sojinog brašna
- 200 g ražanog brašna
- kockica kvasca
- kašičica soli
- malo šećera
- šolja mleka
Priprema:
Izdrobite kvasac i izmešajte ga s mlakim mlekom i malo šećera i ostavite da uskisne. U brašno dodajte so i nadošli kvasac, po potrebi dodajte mlake vode i umesite testo. Rukama ga dobro izradite i ostavite na toplom da naraste, a onda ga premesite. Od testa napravite poluloptu (hleb), po površini viljuškom napravite krugove, stavite u podmazan pleh i ostavite da se odmara petnaestak minuta. Hleb pecite na 200 stepeni.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka