Sastojci:

Za kore:

  • 3 jaja
  • 120 g šećera u prahu
  • 2 belanceta
  • 120 g brašna
  • ½ kašišice cimeta
  • kašičica mlevene kafe
  • kašičica praška za pecivo

Za fil:

  • 100 g putera
  • 150 g putera od kikirikija
  • 2 kašike šećera
  • 100 ml slatke pavlake

Za preliv:

  • 100 g cokolade
  • kašičica putera
  • 2 kašičice vode
  • šećera u prahu po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ulupajte jaja sa šećerom. Posebno umutite belanca. Brašno mešajte sa cimetom, kafom i praškom za pecivo, pa umešajte u jaja zajedno sa snegom od belanaca. Smesu sipajte u podmazan kalup pa pecite u rerni 40 minuta. Peceni biskvit ostavite da se ohladi.

Za fil umutite oba putera sa šećerom i umućenom slatkom pavlakom.

Biskvit uzdužno presecite tako da dobijete tri kore. Prvu i drugu koru premažite filom. Preliv napravite tako što ćete istopiti čokoladu sa malo vode, šećerom i puterom. Premažite time tortu i ostavite je u frižideru najmanje tri sata do služenja.

Recepte piše: Marija Jakob