Sastojci:
Za kore:
- 3 jaja
- 120 g šećera u prahu
- 2 belanceta
- 120 g brašna
- ½ kašišice cimeta
- kašičica mlevene kafe
- kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 100 g putera
- 150 g putera od kikirikija
- 2 kašike šećera
- 100 ml slatke pavlake
Za preliv:
- 100 g cokolade
- kašičica putera
- 2 kašičice vode
- šećera u prahu po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ulupajte jaja sa šećerom. Posebno umutite belanca. Brašno mešajte sa cimetom, kafom i praškom za pecivo, pa umešajte u jaja zajedno sa snegom od belanaca. Smesu sipajte u podmazan kalup pa pecite u rerni 40 minuta. Peceni biskvit ostavite da se ohladi.
Za fil umutite oba putera sa šećerom i umućenom slatkom pavlakom.
Biskvit uzdužno presecite tako da dobijete tri kore. Prvu i drugu koru premažite filom. Preliv napravite tako što ćete istopiti čokoladu sa malo vode, šećerom i puterom. Premažite time tortu i ostavite je u frižideru najmanje tri sata do služenja.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.