Sastojci:
- čaša mekog brašna
- 3 čaše kukuruznog brašna
- 1/2 l kisele vode
- kesica praška za pecivo
- 1/2 kg sremskog sira
- 3 jajeta
- 3 struka praziluka
- 50 g oljuštenog pečenog semena bundeve
- 50 g oljuštenog pečenog semena suncokreta
- so, biber, muskatni oraščić
- šoljica ulja
Priprema:
Propržite sitno seckan praziluk na malo ulja. U dubljoj činiji razmutite jaja, posolite i uz neprestano mešanje dodajte ulje, kiselu vodu i obe vrste brašna s praškom za pecivo. Umešajte sir, semenje (malo ostavite za posipanje) i proceđen propržen praziluk. Stavite u podmazanu tepsiju, pospite semenjem koje ste odvojili i pecite na 220 stepeni oko 40-45 minuta.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.