Sastojci: 

  • čaša mekog brašna 
  • 3 čaše kukuruznog brašna 
  • 1/2 l kisele vode 
  • kesica praška za pecivo 
  •  1/2 kg sremskog sira 
  • 3 jajeta 
  • 3 struka praziluka 
  • 50 g oljuštenog pečenog semena bundeve 
  • 50 g oljuštenog pečenog semena suncokreta 
  • so, biber, muskatni oraščić 
  • šoljica ulja 

Priprema:

Propržite sitno seckan praziluk na malo ulja. U dubljoj činiji razmutite jaja, posolite i uz neprestano mešanje dodajte ulje, kiselu vodu i obe vrste brašna s praškom za pecivo. Umešajte sir, semenje (malo ostavite za posipanje) i proceđen propržen praziluk. Stavite u podmazanu tepsiju, pospite semenjem koje ste odvojili i pecite na 220 stepeni oko 40-45 minuta. 

Recepte piše: Milja Lukić