Sastojci:

  • 200 g suvog grožđa
  • 100 g badema
  • 100 g ekstrakta limuna
  • 6 kašika ruma
  • 250 g nemasnog sremskog sira
  • 100 g kandiranih trešanja (jarkocrvenih)
  • 500 g brašna
  • kesica praška za pecivo 
  • 2 jajeta
  • 200 g šećera
  • 175 g masla
  • 2 kesice vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • kašičica začina za medenjake
  • 40 g putera
  • 2 kašike slatka od kajsija 
  • 400 g marcipana

Priprema:

Pomešati suvo grožđe, bademe, ekstrakt limuna i rum i ostaviti da prenoći.

Iscediti sir. Iseckati trešnje. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Pomešati prašak za pecivo sa brašnom, dodati jaja, šećerr, vanilin šećer, so i začin.Rastopiti maslo, pa ga spojiti sa oceđenim sirom,i ostalim sastojcima i zamesiti testo. Izručiti testo u podmazan okrugli pleh (ø 26 cm), peći 70 minuta,po potrebi prekriti peki-papirom ili alufolijom.Rastopiti puter i zagrejati slatko, a potom time preliti vruću koru, te je pustiti da se ohladi.

Zamesiti masu od marcipana i po želji dekorisati.