Sastojci:
- 200 g suvog grožđa
- 100 g badema
- 100 g ekstrakta limuna
- 6 kašika ruma
- 250 g nemasnog sremskog sira
- 100 g kandiranih trešanja (jarkocrvenih)
- 500 g brašna
- kesica praška za pecivo
- 2 jajeta
- 200 g šećera
- 175 g masla
- 2 kesice vanilin šećera
- prstohvat soli
- kašičica začina za medenjake
- 40 g putera
- 2 kašike slatka od kajsija
- 400 g marcipana
Priprema:
Pomešati suvo grožđe, bademe, ekstrakt limuna i rum i ostaviti da prenoći.
Iscediti sir. Iseckati trešnje. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Pomešati prašak za pecivo sa brašnom, dodati jaja, šećerr, vanilin šećer, so i začin.Rastopiti maslo, pa ga spojiti sa oceđenim sirom,i ostalim sastojcima i zamesiti testo. Izručiti testo u podmazan okrugli pleh (ø 26 cm), peći 70 minuta,po potrebi prekriti peki-papirom ili alufolijom.Rastopiti puter i zagrejati slatko, a potom time preliti vruću koru, te je pustiti da se ohladi.
Zamesiti masu od marcipana i po želji dekorisati.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.