• Sastojci:
  • 250 gr keksa
  • 75 gr putera
  • 400 gr nutele (na sobnoj temperaturi)
  • 100 gr prepečenih, seckanih lešnika
  • 500 gr krem-sira (na sobnoj temperaturi)
  • 60 gr prah-šećera (prosejanog)

Sameljite keks, dodajte puter i kašiku nutele i mešajte u blenderu ili mikserom dok ne dobijete meke grudvice.

Dodajte još 75 gr seckanog lešnika i mešajte dok ne dobijete smesu nalik vlažnom pesku. Sipajte masu u okrugli kalup i utisnite je prstima ili poleđinom kašike. Ohladite u frižideru.

Umutite krem-sir i prah-šećer tako da dobijete glatku smesu, pa dodajte preostalu nutelu i mešajte dok se ne sjedini.

Razmažite krem preko podloge od keksa. Pospite kolač mrvljenim lešnikom pa ostavite da se hladi najmanje četiri sata ili preko noći. Servirajte pravo iz frižidera.